Tervetuloa

Nämä sivut olen toteuttanut verkkopalveluiden tuotannon näytöksi. Asiakkaana toimi ystäväni, joka halusi verkkosivut kuvagallerialleen. Sivuja ei ole vielä julkaistu, joten esittelen nämä omilta sivuiltani, omilla teksteilläni ja omilla kuvillani.

Lähdin toteuttamaan ulkoasupohjaa annettujen ohjeiden perusteella. Värimaailmatoiveena oli beigeö ja ruskeaa. Annettujen kuvien seasta löysin sopivan, ja vielä pienellä käsittelyllä sain siitä juuri oikean näköisen. Alunperin pohja näytti tältä , mutta aikani pohdiskeltuani totesin, että linkit näyttävät melko karmeilta. Päätin jättää niiden suunnittelun myöhemmäksi. Esittelin pohjan ystävälleni, joka hyväksyi sen.

Ennen koodauksen aloittamista pilkoin pohjan tarvittaviin osiin. Näin yksinkertaisessa ulkoasussa riitti, että otsikon kuvan ja tekstin otti omaksi kuvakseen. Koodaus eteni kaikkiaan melko hyvin, scrollin kanssa oli pieniä ongelmia. Ne pystyin kuitenkin selvittämään itse. Koodauksen aikana myös linkit löysivät paikkansa. Omasta, ja myös asiakkaan mielestä ne ovat paljon paremmat nykyisellä paikallaan. Kuvat pienensin nettiin sopivanpaan kokoon. Tein myös kuvat-sivun pikkukuvat.

Seuraavana olikin sitten vuorossa julkaisu. Enää ei löydy vanhoja kunnon sivueditoreja (geocities, freewebs..), vaan kaikki toimivat nykyään WYSIWYG-periaatteella, ja kaikkiin on valmiit ulkoasupohjat. Pulma oli siis melkoinen, kunnes keksin mennä katsomaan Julkaisujärjestelmät-kurssilla tutustumaamme Hostingeriin. Sieltä löysin kuin löysinkin Tiedostonhallinta-kohdan, jossa pystyi laittamaan sivuille omaa koodia. Täällä nämä nyt ovat, valmiina käyttöön!

Layout © Suvi Kankare 2014