Perustiedot

Virallinen nimi Katinas Frej Rekisterinumero VH15-043-0041
Rotu, sukupuoli Ruotsalainen puoliverinen, ori Syntymäaika 05.05.2010
Säkäkorkeus 168 cm Väri Ruunikko
Painotus, taso Koulupainotus, Grand Prix Ikä 8 vuotta
Omistaja ksuvi VRL-06542 / Kvick Kasvattaja Stall Katina

Saavutukset

KTK-II
18 + 20 + 20 + 20 = 78 p

KV-II
Rakenne: 10 Käynti: 4 Ravi: 2 Laukka: 5 Lisäpisteet: 2 Ratsastettavuus: 3 Luonne: 5 Suku: 4,5 = Yhteensä: 35,5p

Ominaisuuspisteet

Hevosella on 6626.23 pistettä kouluratsastuksessa
Hevonen on tasolla 11
Maksimitaso 10

Luonnekuvaus

Jos etsit hevosta, jota saa paijailla kyllästymiseen asti ja joka ei hermostu korvia kiskovista lapsista, on Frej oikea valinta. Tätä hellyydenkipeämpää otusta ei löydy, ja se voisi onnellisena viettää päivät pitkät rapsuteltavana ja harjailtavana. Aamuisin talliin saapuessa kuulee ensimmäisenä Frejin hörisevän tervehdyksensä. Hyväntahtoinen ori on myös valtavalla työmoraalilla varustettu, se jaksaa innostua aina vain uudelleen nähdessään varusteet.

Kuten arvata saattaa, hoitaessa Frej tönöttää paikoillaan vaikka vapaanakin. Sen pääkoppaan ei harjauksen yhteydessä mahdu minkäänlaisia hölmöilyjä, vaan se keskittyy täysin rinnoin nauttimaan saamastaan huomiosta. Frej ei kutise eikä ärsyynny mistään kohdasta, mahanalusta, jalkoväliä ja päätä saa räpeltää niin paljon kuin huvittaa. Kaviot ori nostaa kiltisti ja kannattelee niitä itse putsauksen ajan. Satuloitaessa odottaa rauhallisesti paikoillaan, vaikka varustajalla olisikin ongelmia saada painavaa satulaa korkean orin selkään. Vyötä kiristäessä ei pullistele. Suitsiessa laskee päätään alemmas ja avaa suunsa nätisti kuolaimelle. Eläinlääkärin ja kengittäjän kanssa ei ole koskaan ollut ongelmia, Frej odottaa asiallisesti niin kauan, että ammattilaiset saavat hommansa hoidettua.

Vaikka Frej on taluttaessakin kiltti, saa narun päässä olla hieman varuillaan. Frej saattaa säikähdellä kahisevia asioita, kuten puiden lehtiä tai tuulitakkeja. Pihalla tuulessa lentävä muovipussi se vasta hirviö olisikin. Ei ori päälle juokse säikähtäessäänkään, mutta irti saattaa repäistä.

Ratsuna Frejiä voisi kuvailla herkäksi ja yritteliääksi. Ori lähtee aina mielellään töihin, satoi tai paistoi. Kouluradalla painellessaan se kuuntelee ratsastajan pienimpiäkin toiveita ja reagoi niihin välittömästi. Orin liikkeet ovat valtavat ja näyttävät, ja sen mukaiset myös istua. Niinhän sitä sanotaan, että mitä hirveämmät askeleet ovat istua, sitä paremmalta ne näyttävät katsojille. Frej opettelee mielellään uusia asioita ja on myös nopea oppimaan, minkä vuoksi sen koulutustaso on saatu vietyä aina GP-tasolle asti.

Esteillä ori kuumuu huomattavasti, ja ratsastajalta vaaditaan päättäväisyyttä pitääkseen sen kurissa. Frej keskittyy enemmän juoksemiseen kuin itse hyppäämiseen, joten korkeita ratoja ei orilla voi ylittää. Maastossa esiin tulee Frejin säikympi puoli, ja siellä kuskilta vaaditaan kylmähermoisuutta orin loikkiessa tien puolelta toiselle pusikoita pakoon.

Sukuselvitys

i. Ch Fade Out fla KRJ-I, YLA2 ii. VIR MVA Ch Starlight's Supernatural Alien
KRJ-II, YLA2
iii. Schat
evm, KWPN, rn, 165cm
iie. Schemering
evm, KWPN, trn, 160cm
ie. Starlight's Sagarum
KRJ-III
iei. Algemeen
evm, KWPN, trn, 166cm
iee. Cabriolet
evm, KWPN, m, 159cm
e. Ch Katinas Linn KTK-III, Class I ei. VIR MVA Ch Elovs Håkan
KTK-II, Class I, YLA2
eii. Elov
evm, SWB, trn, 170cm
eie. Trollslända
evm, SWB, rn, 169cm
ee. Lyckligs Åsa eei. Hjortron
evm, SWB, rn, 170cm
eee. Fotografisk
evm, SWB, prn, 157cm

Jälkeläiset

Sukupuoli Syntynyt Nimi Emä Omistaja
ori 00.00.2015 Nimi Nimi Nimi

Kisakalenteri (vain sijoitukset)

Kouluratsastus 2 kpl
31.05.2015 - Hukkapuro - KRJ-Cup - Grand Prix - 9/227
30.06.2015 - Hukkapuro - KRJ-Cup - Grand Prix - 10/218
Näyttelytulokset
25.04.2015 - Kvick - NJ - 3/12 irtoSERT - päätuomari Jannica
24.04.2015 - Wuorela - VSN - 1/12, SW2 - tuomari taffel

Päiväkirja ja valmennukset

03.05.2015 - Päiväkirjamerkintä - kirjoittaja Minni

Ajellessani Kvick:iin ihastelin kaunista päivää. Olin sopinut käyväni liikuttamassa Katinas Frej:n eli Frejn. Päästessäni Kvick:n pihaan parkkeerasin autoni ja suuntasin suoraan talliin. Löysin Frejn karsinan helposti. Orin karsinalle oli jätetty lappo jossa kerrottiin orin olevan pihalla ja viestin alapuolelle oli piirretty kartta orin tarhan sijainnista. Taittelin viestin taskuuni ja suuntasin eteenpäin tallissa etsien varustehuonetta. Löysinkin varsutehuoneen helposti ja poimin matkaani kaikki tarvittavat tarvikkeet.

Vein tarvikkeet Frejn karsinan eteen ja tarkastin että minulla oli varmasti kaikki. Karsinan edestä nappasin vielä riimunnarun ennen kuin suuntasin ulos etsimään oria. Löysinkin frejn tarhan helposti kartan avulla. Frej tuli minua vastaan kävellessäni sen luo. Kiinnitin narun orin riimuun ennen kuin maiskautin orin liikkeelle. Tallissa taulutin Frejn harjauspaikalle johon kiinnitin orin. Hain karsinan edestä kaikki tarvikkeet ja aloin harjaamaan oria.

Frej nautti täysin rinnoin harjauksesta. Harjattuani orin kunnolla irrotin Frejn suitsista ohjat ennen kuin suitsin orin. Suitsittuani Frejn otin juoksutusliinan ja kiinnitin sen Frejn kuolaimeen. Otin omat hanskani ja laitoin ne käteen ennen kuin maiskautin Frejn liikkeelle. Nappasin karsinan ulkopuolelta vielä juoksutusraipan käteeni ja talutin Frejn kentälle. Kentällä löysäsin liinaa ja ohjasin orin kulkemaan isolle ympyrälle. Annoin Frejn aluksi kävellä ympyrällä muutaman kierroksen ennen kuin maiskautin Frejn raviin. Kun Frej oli hetken ravannut maiskautin orin ravista laukkaan. Frej sai laukata muutaman kierroksen vapaasti ennen kuin hidastin orin käyntiin ja siirsin liinan toiselle puolen. Juoksutin Frejn myös roiseen suuntaan ennen kun palautin orin takaisin karsinaansa. Hoidin Frejn rauhassa pois ennen kuin kävin viemässä orin takaisin ulos. Tarkastettuani että portti tuli kunnolla kiinni, palasin talliin ja kiinnitin ohjat takaisin Frejn suitsiin sekä palautin tavarat paikalleen. Kun kaikki näytti hyvältä suuntasin takaisin aurinkoon ja lähdin kotiin.

30.03.2015 - Päiväkirjamerkintä

Kvickin orien siirtyessä yksi toisensa jälkeen kisaeläkkeelle siitoskäyttöön, oli aika etsiä talliin uutta verta. Selailin myynti-ilmoituksia ajatuksella läpi monta viikkoa, ja sopivaa vain ei tuntunut löytyvän. Maaliskuun loppupuolella silmiini pisti rajanaapurista löytyvä vanhempi puoliveriori, joka oli viettänyt pienimuotoista kiertolaiselämää. Orin suku näytti kaikin puolin pätevältä, joten otin äkkilähdön Ruotsiin hevosta katsomaan.

Stall Katina –nimisestä tallista löytyi suurikokoinen (säkä korkeammalla kuin pääni) ruunikko ori, joka tunki päätään karsinan oven yli korvat hörössä ja hörähteli iloisesti. Karsinan ovessa luki nimi, Katinas Frej. Sydämeni skippasi muutaman lyönnin, kun astuin tervehtimään hevosta. Koko hoitotilanteen ajan Frej tarkasteli puuhiani uteliaasti ja käyttäytyi kunnollisesti. Pidin mielessäni sormia ristissä, että orin ratsastettavuus olisi yhtä hyvällä tasolla kuin perusluonne.

Katinan maneesissa kampesin itseni Frejin selkään, ja se odotteli kuuliaisesti säätäessäni jalustimia ja satulavyötä. Ori lähti liikkeelle höyhenenkevyestä pohjeavusta. Vau. Aloitin koeratsastuksen perusjutuilla, taivutuksilla ja siirtymisillä. Frej kuunteli kaikkia apujani ja vastasi niihin heti. Varmuuteni tämän hevosen kotiin viemisestä kasvoi hetki hetkeltä. Totuttuamme hieman toisiimme jatkoin testausta hieman vaativammilla asioilla vain huomatakseni, että orilta sujui kaikki laukanvaihdoista piaffeen ja passageen. Lopetin koeratsastuksen ravailemalla ympäri maneesia pitkin ohjin. Heti selästä laskeutuessani ilmoitin orin kasvattajalle, että tämän minä otan mukaani.

Tallissa laitoimme Frejin kuljetuskuntoon ja pakkasimme sen mukana tulevat varusteet autoon. Erittäin tyytyväisenä äkkilähdöstä Ruotsiin lähdin ajelemaan kohti kotikontuja uusi, mielettömän hieno ori matkassani.

Ulkoasu © M Layouts / Muokkaukset © ksuvi
virtuaalihevonen