(kuvagalleriaan)

S.R. Gabriella

VH15-031-0533
suomalainen puoliverinen, tamma
voikko, 158cm
syntynyt 29.11.2011 ( )
yleispainotus, vaativa A / 130cm / CIC4
omistaja ksuvi (VRL-06542)
kasvattaja Cery

isä Lavaroche pro Binivean
emä Gretchen II

Saavutukset

ei vielä saavutuksia

Ominaisuuspisteet

Hevosella on 4348.96 pistettä kouluratsastuksessa
Hevonen on tasolla 8 (maksimitaso 6)

Hevosella on 3556.02 pistettä esteratsastuksessa
Hevonen on tasolla 7 (maksimitaso 7)

Hevosella on 1031 pistettä kenttäratsastuksessa
Hevonen on tasolla 3 (maksimitaso 7)

Luonnekuvaus

Olin jo jonkin aikaa haaveillut hevosesta, jolla pääsisin kehittymään. Päkäpää norjanvuonohevosestani kun ei juuri liikettä lähtenyt. Kiertelin ympäri Suomea etsimässä sopivaa, en silloin vielä edes oikein tiennyt mitä haen. Yhtenä kevätaamuna luin lehdestä, että läheinen ratsastuskoulu Suvenranta myisi pois kaikki hevosensa. Kun en parempaakaan tekemistä keksinyt, kävin katsastamassa paikan. Totisesti en odottanut, että Suvenrannassa vastaani tulisi mitä suloisin vaalea tamma. Sopivan kokoinenkin vielä, pieni puoliveriseksi. Nalaksi kutsuttu eläin sulatti sydämeni heti, eikä koeratsastus jättänyt kylmäksi. Onnesta pihisten kirjoitin kauppakirjat ja kiikutin tamman uuteen kotiinsa.

Luonteeltaan Nala on (kiltisti sanottuna) omalaatuinen tapaus. Sen näkee usein riehuvan yksin tarhassa muiden toljottaessa hoomoilasina vieressä. Tamma on tarhassa oikea energiapommi, se ei malta edes heinäkasaa haistaa riekkuessaan vauhdilla ohi. Nala on myös erittäin utelias, sitä kiinnostaa _ihan kaikki_. Samassa kohtaa möllöttänyttä puuta voi tutkia sadannen kerran hirvittävällä mielenkiinnolla. Muiden hevosten kanssa Nala tulee hyvin toimeen. Se ei pomottele ketään, mutta ei myöskään suostu pomoteltavaksi.

Hoitaessa Nala seisoskelee rauhassa ja tarkastelee uteliaasti ympäristöään. Se ei välttämättä edes huomaisi, vaikka ei olisi kiinni ollenkaan. Silloin on tietysti vaarana, että tamma lähtee haahuilemaan kohti mielenkiintoista ämpäriä, mutta karkuun ei lähde. Kaikki hoitotoimenpiteet sujuvat ongelmitta. Harjata saa joka puolelta, kaviot nostaa kun pyydetään. Satulavyötä kiristäessä huomattu pientä luimimista, mutta ei mitään suurempaa. Kengittäjän ja eläinlääkärin antaa tehdä työnsä rauhassa, vaikka kurotteleekin päällään nuuskimaan työvälineitä. Taluttaessa Nala seuraa nätisti perässä, ei yritä kiilailla eikä vetää ruohotupsuille.

Sileällä ratsastaessa Nala on osaava ja suoraan sanottuna helppo. Ei automaatti, mutta helppo. Tamma on heti alusta asti reipas, herkkä ja hakee itse muotoon. Paljoa töitä ei kuskin tarvitse tehdä. Tarvitsee kuitenkin paljon tekemistä ja aktiviteettia, tai alkaa keksiä sitä itse. Tylsistyy helposti pelkkään ympyrän kiertämiseen, jolloin alkaa venkoilla joka suuntaan turpa taivaassa. Osaavalla kuskilla Nalalta sujuu vaikka laukanvaihdot joka askeleella kuin vettä vain.

Esteillä tamma kuumuu jonkun verran, mutta ei lähde käsistä. Viskoo päätään varsinkin laukassa, jonka vuoksi suositellaan käyttämään martingaalia. Nala hyppää hyvällä tekniikalla, ja pienestä koostaan huolimatta loikkaa jopa 130cm esteiden yli. Tavallisilla esteillä osaa itse katsoa hyppypaikat, ja lähinnä tarvitsee vain ohjata kohti ja säädellä vauhtia. Erikoisesteillä Nalaa täytyy tukea paljon, jotkut niistä voivat olla erittäin jännittäviä ja kieltää, jos kuski ei auta esteen yli.

Maastossa Nala kulkee puhisten, tuhisten ja kaikkea ihmetellen. Ei säiky eikä ryöstä, mutta saattaa innostuksissaan ottaa muutaman raviaskeleen. Luotettava maastoratsu, pysyy käsissä vaikka vastaan tulisi mitä. Maastoesteillä tammaa vähän jännittää, mutta ratsastajan tuella alkaa alkukankeuden jälkeen nauttia niistä.

Ulkoasu © ksuvi, kuvat © Alice van Bokkelen (CC BY-NC 2.0) // Tämä on virtuaalihevonen