Wera Valera

VH15-021-0261
Trakehner, tamma
Musta, 168cm
Syntynyt 15.12.2014 (4v, ikääntyy satunnaisesti)
Koulupainotus, Grand Prix
Omistaja ksuvi (VRL-06542) / Barricade
Maahantuoja Ester / Kasvattaja Tomas Beckert, Saksa

Saavutukset

ei vielä saavutuksia

Ominaisuuspisteet

Hevosella on 6640.78 pistettä kouluratsastuksessa
Hevonen on tasolla 11
Maksimitaso 10

Luonnekuvaus

Wera Valera on nuori ja lupaava tamma, joka on syntynyt ja asunut koko varhaisen elämänsä Saksassa kasvattajansa tallilla. Weraksi kutsuttu tamma on lahjakkaasta koulupuolen suvusta ja näin ollen Weraltakin odotetaan menestystä kouluaitojen sisäpuolella. Weraa ovat alusta asti ratsastaneet ammattilaiset ja se onkin tällä hetkellä tasoa vahva Helppo B, josta varmasti kehittyy vielä pitkälle.

Luonteeltaan Wera on rohkea ja utelias neiti, joka lähtee aina innolla mukaan uusiin juttuihin. Ihmisläheisen ja yhteistyökykyisen luonteensa ansiosta Wera on ollut miellyttävä kouluttaa ja se toimiikin satulan alla mainiosti, vaikka vielä raaka onkin. Kilpahevoselle tyypillistä säpäkkyyttä löytyy ja välillä Wera osoittaa mieltään pukkien tai sivuloikkien muodossa, mutta pysyy kuitenkin hallittavissa. Muiden hevosten kanssa Wera ei ole parhaimmillaan, vaan kiukuttelee ja nyrpistelee etenkin toisille tammoille herkästi.
© maahantuoja


i. Ludmilo
evm, trak, mrn, 165cm
ii. Piotr Premier
evm, trak, trn, 167cm
iii. Rosconi
evm, trak, rn, 165cm
iie. Pomona
evm, trak, m, 160cm
ie. Lidia Luna
evm, trak, m, 158cm
iei. Caruso
evm, trak, rn, 163cm
iee. Lunatina
evm, trak, trt, 162cm
e. Wieslawa
evm, trak, trt, 170cm
ei. Brigadier
evm, trak, prt, 171cm
eii. Dominic
evm, trak, rn, 163cm
eie. Bandita
evm, trak, mrn, 161cm
ee. Waltzflower
evm, trak, m, 163cm
eei. Grit Gator
evm, trak, trt, 166cm
eee. Wisia
evm, trak, m, 162cm

Isä Ludmilo syntyi Puolassa, mutta myytiin 2-vuotiaana Saksaan kouluratsastaja Lars Eberhardtin talliin. Siellä oria koulutettiin eteenpäin ja 9-vuotiaana se siirtyikin Eberhardtin ykkösratsuksi kansainvälisille Grand Prix -koulukentille. Ludmilo ja Eberhardt menestyivät pitkän uransa aikana voittaen mm. Saksan mestaruuden kahtena vuonna peräkkäin ja sijoittuen neljänneksi vuoden 2004 olympialaisissa. Ratsukolla on myös paljon sijoituksia kouluratsastuksen maailmancupissa. Väriltään Ludmilo on mustanruunikko ja säkää sillä on 165cm.

Isänisä Piotr Premier on jo edesmennyt puolalainen komea trakehner-ori, joka on vaikuttanut trakehnerien jalostukseen Puolan lisäksi myös muissa Euroopan maissa. 167cm korkea Piotr Premier oli väriltään tummanruunikko ja sillä ei ollut muita merkkejä kuin pienen pieni tähti otsassa. Piotr Premier kilpaili aikanaan kouluratsastuksessa menestyksekkäästi kansainvälisellä tasolla, mutta lupaavan uran katkaisi tarhassa sattunut liukastuminen, jonka seurauksena ori sai vaikean hankosidevamman etujalkaansa. Piotr Premier siirtyi jalostuskäyttöön, jossa se onkin näyttänyt kyntensä periyttäen varsoilleen mm. hyvää rakennetta ja erinomaista laukkaa.

Isänemä Lidia Luna syntyi puolalaiselle maatilalle, jossa siltä ei paljoa vaadittu ja se sai elää rauhallisesti laiduntaen pitkin pihapiiriä. Suvultaan Lidia Luna oli kuitenkin kelpo hevonen ja hevosista innostunut perheen poika päätti kokeilumielessä astuttaa tamman. Paljastui, että Lidia Luna oli erinomainen emätamma - se tiinehtyi helposti, varsoi ongelmitta ja kasvatti varsansa lempeällä kurilla. Tämän lisäksi varsat olivat sopusuhtaisia, ryhdikkäitä ja hyväliikkeisiä, joten Lidia Lunasta tuli täysipäiväinen siitostamma, joka elämänsä aikana ehti varsoa peräti kymmenen kertaa ennen kuin lopetettiin vanhuuden tuomiin ongelmiin. Väriltään Lidia Luna oli musta ja takajaloissa sillä oli valkoiset puolisukat. Säkäkorkeutta tammalla oli vain 158cm.

Emä Wieslawa on Wera Valeran kasvattajan Tomas Beckertin vanha luottotamma, jolla Tomas kilpaili nuorempana kouluratsastuksessa ennen aikuisten kilpailuihin siirtymistä. Wieslawa on tammaksi melko raamikas ja sillä on näyttävä korkea ravi. 170-senttinen tummanrautias läsipää on paitsi upea näky kouluaitojen sisäpuolella, se on myös palkittu korkein pistein kantakirjaan erinomaisen rakenteensa ansiosta. Tästä syystä Wieslawa siirtyi jalostukseen jätettyään koulukentät, mutta sillä on ollut epäonnea varsojen suhteen. Ensimmäinen varsa syntyi kuolleena ja toisen Wieslawa loi kaksi viikkoa tiinehtymisen jälkeen. Neljäs varsa taas syntyi ennen aikojaan jääden varsin pienikokoiseksi. Vera Walera on Wieslawan ensimmäinen onnistunut tiineys ja varsominen.

Emänisä Brigadier on Saksassa syntynyt ja kilpaillut punarautias 171cm korkea trakehner-ori. Brigadier tunnetaan erityisesti varsin tulisesta luonteestaan ja se onkin saanut koulupiireissä lempinimen The Red Devil - punainen paholainen. Temperamenttisen luonteensa ansiosta Brigadierista ei koskaan tullut menestynyttä kouluratsua ja jalostuksessakin sitä käytettiin varsin niukasti, sillä pelättiin, että ori periyttää hankalaa persoonaa myös jälkeläisiin. Brigadier ruunattiin 15-vuotiaana ja se jätti jälkeensä vain 12 varsaa, joista suurin osa kuitenkin paljastui selväpäisiksi ja osa on menestynyt mukavasti myös kilpakentillä.

Emänemä Waltzflower oli eläessään oikea monitoimihevonen, sillä ennen eläkkeelle siirtymistä Waltzflower ehti kilpailla kouluratsastuksen lisäksi myös valjakkoajossa, esteratsastuksessa ja kenttäratsastuksessa. Monitoimihevosen urasta huolimatta Waltzflower oli koulusukuinen ja eniten menestystä se niittikin juuri kouluaitojen sisäpuolella, vaikka valjakkoajossakin se pääsi ihan Euroopan parhaimmiston joukkoon. Waltzflower teki pitkän aktiiviuran kilpahevosena eikä sen kanssa keskitytty juurikaan varsapuoleen, vaikka sillä lahjoja silläkin saralla olisi varmasti ollut. Wieslawa jäikin Waltzflowerin ensimmäiseksi ja viimeiseksi varsaksi, sillä tamma ehti menehtyä suolikierteeseen ennen kuin ehti varsoa toisen varsansa.
© maahantuoja

Sukupuoli Syntynyt Nimi Isä Omistaja
tamma 00.00.2015 Nimi Nimi Nimi
KRJ-Cup -sijoitukset
0kpl
Näyttelytulokset
00.00.2015 - Paikka - NJ - sij - päätuomari

03.05.2015 - Päiväkirjamerkintä - kirjoittaja Minni

Olin luvannut mennä liikuttamaan Weran sen kevyenä päivänä. Saapuessani Barricaden pihaan ja noustessani autosta, minua lähestyi eräs Barricaden tallitytöistä. Hän kertoi näyttävänsä minulle missä Weran karsina olisi ja mistä löytäisin tamman tavarat. Seurasin häntä talliin ja samalla ihailin Barricaden pihapiiriä. Talliin päästyäni olin saanut ajatukseni takaisin tähän hetkeen. Weran karsinalle oli helppo osata ja tamma odottelikin sisällä. Tallityttö näytti minulle vielä tamman varusteiden sijainnin. Nappasinkin samalla Weran varusteet mukaan ja kiitin niiden paikan näyttämisestä.

Palasin tamman karsinalle ja laitoin satulan sille varattuun telineeseen sekä suitset koukkuun, ennen kuin otin riimunnarun ja tamman harjat. Raotin karsinan ovea ja pujahdin Weran karsinaan. Annoin tamman haistella käsiäni ennen kuin napsautin narun tamman riimuun ja sidoin tamman kiinni. Aloin harjaamaan tammaa pitkin, rytmikkäin vedoin. Wera näytti nauttivan harjauksesta ja tammaa oli mukava hoitaa ja se antoi hyvin puhdistaa kaviotkin. Kun tamman karva kiilsi, hain sen satulan ja suitset. Nostin tamman satulan sen selkään ja suitsin Weran. Tamma otti nätisti kuolaimet suuhunsa. Kiristin tamman satulavyötä parin reiän verran ja hain omat varusteeni.

Talutin Weran kentälle ja kiristin tamman satulavyön kunnolla. Laskin jalustimet ja mittasin ne sopivan pituisiksi ennen kuin nousin tamman selkään. Maiskautin Weran liikkeelle. Annoin Weran kävellä muutaman kierroksen löysin ohjin ennen kuin keräsin ohjat käteeni ja pyysin Weraa kävelemään reippaammin. Käynnissä taivuttelin Weraa erilaisilla taivutuksilla sekä kiemurauralla. Kun tamma tuntui hyvältä käynnissä maiskautin sen raviin ja taivuttelin Weraa myös ravissa. Kun tamma tuntui ravissa hyvältä siirsin sen käyntiin ja annoin tamman kävellä pitkin ohjin. Parin kierroksen jälkeen laskeuduin tamman satulasta ja talutin tammaa maastakäsin vielä pari kierrosta, ennen kuin talutin Weran takaisin talliin. Tallissa riisuin tamman sekä hoidin Weran kunnolla. Loppurapsutusten jälkeen lähdin palauttamaan tamman tavaroita omille paikoilleen ennen kuin suuntasin kohti autoani.