Käufer Kingsman

VH15-021-0271
Trakehner, ori
Ruunikko, 165cm
Syntynyt 25.09.2014 (6v, ikääntyy satunnaisesti)
Koulupainotus, Grand Prix
Omistaja ksuvi (VRL-06542) / Barricade
Maahantuoja Ester / Kasvattaja Gestuet Käufer, Saksa

Saavutukset

KTK-II
18 + 19 + 20 + 18 = 75p

Ominaisuuspisteet

Hevosella on 6603.34 pistettä kouluratsastuksessa
Hevonen on tasolla 11
Maksimitaso 10

Luonnekuvaus

Käufer Kingsman on syntynyt ja kasvanut yhdessä Saksan suurimmista ja tunnetuimmista trakehnersiittoloista Gestuet Käuferissa, jonka omistaa entinen kouluratsastaja Sebastian Käufer. Nykyään Sebastian Käufer kasvattaa trakehnerinhevosia ja valmentaa siinä sivussa Saksan aikuisten kouluratsastusmaajoukkuetta.

Käufer Kingsman on toisen polven käuferilainen ja siinä näkyykin pitkäjänteisen kasvatuksen tulos. Kingsman on ilo silmälle ja se on perinyt sukunsa täysiverihevosilta jalon ja elegantin ulkomuodon. Luonteensa puolesta Kingsman ei ole ihan rauhallisin hevonen maan päällä, vaan siinä on sopivasti orimaisuutta ja tulisuutta. Ori on alusta asti koulutettu hyvin ja kurinalaisesti, joten se kunnioittaa ihmistä. Kingman toimii parhaiten muutaman ihmisen käsiteltävänä, sillä se hermostuu nopeasti vaihtuvista vieraista ihmisistä. Tutun käsittelijän kanssa ori on rennompi ja malttaa seisoa paikallaankin rauhassa.

Ratsuna Kingsman on reipas ja rempseä, sillä on hyvä eteenpäinpyrkimys ja toisinaan oria saakin rauhoitella tovin ennen kuin se malttaa keskittyä tehtävään. Vanhemmiten Kingsmanista varmasti tulee tasaisempi tapaus, sillä nuoruuden pöhköilyä on vielä havaittavissa. Liikkeet Kingsmanilla ovat korkeat, laajat ja näyttävät. Ori hakeutuu helposti itse muotoon ja kulkee hyvässä ryhdissä.
© maahantuoja


i. Käufer Quentin
evm, trak, m, 170cm
ii. Käufer Conqueror
evm, trak, mrn, 172cm
iii. Silverstein Ewalt
evm, trak, m, 165cm
iie. Celestine xx
evm, xx, rn, 161cm
ie. Käufer Queen Zofia
evm, trak, trt, 167cm
iei. Prinz Logan
evm, trak, rt, 168cm
iee. Querida xx
evm, xx, trt, 162cm
e. Käufer Keandra
evm, trak, rnkm, 162cm
ei. Selvagio
evm, trak, tprn, 171cm
eii. Zeitgeist
evm, trak, rn, 163cm
eie. Sehnsucht
evm, trak, mrn, 161cm
ee. Klementina
evm, trak, mkm, 160cm
eei. Moniett xx
evm, xx, m, 166cm
eee. Kornelia
evm, trak, km, 162cm

Isä Käufer Quentin on nuori ja lupaava trakehnerori, joka loukkaantumisen vuoksi aloitti siitosuran suunniteltua aikaisemmin. 170cm korkea Quentin ehti ennen loukkaantumista kilpailla Intermediaire I -tasolla, jossa se sijoittui usein kuuden parhaan joukkoon ratsastajansa Anna von Grimmelhausenin kanssa. Quentin jatkoi toivuttuaan kilpailemista saman ratsastajan kanssa ja nousi nopeasti Grand Prix -tasolle, jossa kilpailee edelleen. Väriltään Quentin on pikimusta eikä sillä ole merkkejä.

Isänisä Käufer Conqueror on Gestuet Käuferin yksi suosituimmista ja kuuluisimmista jalostusoreista. Suvultaan Conqueror on harvinainen trakehnerkasvattajien piireissä, joten kun Conquerorin ensimmäisestä jälkeläisluokasta paljastui lupaavia yksilöitä, räjähti Conquerorin suosio käsiin. 172-senttinen Conqueror on kilpaillut aktiivisesti kansainvälisissä Grand Prix -luokissa, mutta siirtyi jo 13-vuotiaana täysipäiväisesti jalostuskäyttöön. Luonteeltaan Conqueror on miellyttävä, tyyni ja rehellinen ori, joka on periyttänyt näitä hyviä ominaisuuksia myös varsoilleen. Nykyään mustanruunikko Conqueror viettää eläkepäiviään Gestuet Käuferissä edelleen astuen tammoja.

Isänemä Käufer Queen Zofia on puoliksi täysiverisukuinen kaunotar, joka jo nuorena varsana päätettiin jättää siitoskäyttön. Queen Zofian kanssa ei ole koskaan kilpailtu pieniä kilpailuita vaativimmissa luokissa, vaikka potentaalia tammalla varmasti korkeammalle tasolle olisikin. Queen Zofia varsoi ensimmäisen varsansa nelivuotiaana ja on siitä lähtien varsoitettu vuosittain. Tummanrautias piirtopäinen 167cm korkea tamma periyttää jälkeläisilleen siroa rakennetta ja kilpahevoselle ominaista säpäkkyyttä.

Emä Käufer Keandra polveutuu trakehnerpiireissä arvostetusta Kara-tammalinjasta, jonka juuret juontavat aina 1970-luvulle Trakehnerin valtionsiittolaan vanhan Itä-Preussin alueelle. Keandra on väriltään ruunikonkimo ja säkäkorkeutta sillä on 162cm. Keandra myytiin 2-vuotiaana Belgiaan kouluvalmentaja Hanne Willemsin talliin, jossa se ratsutettiin ja myytiin edelleen nuorelle kouluratsastajalle Adam Dumontille, jonka kanssa tamma kilpaili nuorten kouluratsastuksen maajoukkueessa menestyksekkäästi. Keandrasta ei kuitenkaan ollut Grand Prix -tasolle, joten se myytiin takaisin Gestuet Käuferiin siitostammaksi ja siinä virassa tamma onkin lunastanut odotukset. Tunnetuin Keandran varsoista on olympialaisissakin nähty raamikas kouluori Kryptonite.

Emänisä Selvagio on yksi merkittävimpiä kouluhevosten periyttäjiä Saksassa. Sitä on käytetty monipuolisesti trakehnerjalostuksen lisäksi myös muiden puoliveristen jalostukseen ympäri Eurooppaa. Vaikka Selvagio on asunut suurimman osan elämästään Saksassa, on se vaikuttanut merkittävästi maan puoliverirotujen kehitykseen Tanskassa, Suomessa ja Ruotsissa. Selvigio valittiin vuonna 2008 Vuoden trakehner -oriiksi Hampurissa, sillä sen jälkeläiset ovat menestyneet ympäri Eurooppaa niin kouluratsastuksessa, kenttäratsastuksessa kuin näyttelyaitojen sisäpuolellakin. Selvagiolla on useita jalostukseen hyväksyttyjä orijälkeläisiä, jotka jatkavat isänsä jalanjäljissä puoliveristen jalostusta. Jälkeläisten voittosumma oli vuoden 2014 loppuun mennessä yli 2 miljoonaa euroa. Väriltään Selvagio on tummanpunaruunikko ja säkäkorkeutta sillä on 171cm.

Emänemä Klementina on jo edesmennyt mustankimo trakehnertamma, joka polveutuu suoraan irlantilaisesta huippulaukkaorista Moniettista. Laukkasuku toi Klementinan luonteeseen täysiverimäistä kuumuutta eikä se ollut helppo käsiteltävä. Tamma toi kuitenkin varsoihinsa keveyttä ja sporttisuutta, minkä ansiosta monet Klementinan jälkeläiset ovat pärjänneet koulukenttien lisäksi myös este- ja kenttäratsastuksessa. Säkäkorkeutta Klementinalla oli 160cm.
© maahantuoja

Sukupuoli Syntynyt Nimi Emä Omistaja
tamma 20.11.2015 Samantha von Gateaway Saturday Night Fever Eeva T., Nonshein
tamma 15.05.2015 Countess Cade Cascadia Barricade
tamma 30.04.2015 Cadastral Cade Cascadia Cannabia, Ramant
KRJ-Cup -sijoitukset
0kpl
Näyttelytulokset
14.05.2015 - Millan Kilpatalli - NJ - irtoSERT - päätuomari vaapu.

03.05.2015 - Kouluvalmennus - valmentaja Minni

Saapuessani maneesiin ratsukko oli juuri aloittelemassa alkuverryttelyjä. Tervehdin ratsastajaa ja jäin seuraamaan ratsukon menoa sivuun. Heti alusta oli selvää että Kingsmanilla oli tänään ylimääräistä virtaa ja että ori olisi todella reippaalla päällä. Ratsastaja tekikin paljon puolipidätteitä sekä voltteja verryttelyn aikana, jotta saisi oria rauhoittumaan. Kun ratsukko oli saanut alkuverryttelyt suoritettua, pyysin ratsukkoa siirtymään raviin. Aluksi ratsukon ainoana tehtävänä oli hakea sellaista harjoitus ravia missä ratsastajan on helppo istua, mutta Kingsman liikkuisi silti sopivan reippaasti eteenpäin.

Kun hyvä ravi oli löytynyt, sai ratsastaja alkaa hiljalleen pyytämään Kingsmania lisättyyn raviin. Pyysin ratsastajaa lisäämään ravia aina vain sen verran mikä tuntui hyvältä ja mielummin työskentelemään liian lyhyesti kuin liian pitkään. Hiljalleen Kingsman alkoi rauhoittumaan ja lisätty ravi onnistui ratsukolta hyvin ja kehuinkin miten hienolta ratsukon meno näytti. Ratsukko sai välissä ottaa välikäynnit pitkin ohjin, sekä vaihtaa suunnan ennen kuin kehotin ratsastajaa keräämään ohjat uudelleen käteen.

Tähän kierrokseen ratsastaja sai alkuun siirtää Kingsmanin harjoitusraviin, sekä hakea sitä samaa rentoa mutta eteenpäin pyrkivää ravia mitä toiseenkin kierrokseen aluksi haettiin. Ori alkoi olemaa jo paremmin kuulolla, sillä nyt Kingsman ravasi nopeammin rauhallista ja ilmavaa ravia. Pyysin ratsastajaa taas aloittamaan ravin lisäämisen aina vain niin pitkäksi kuin meno tuntui hyvältä. Parilla ensimmäisellä kerralla Kingsman meinasi lähteä liian lennokkaasti, mutta hiljalleen ori taas rauhoittui ja ravin lisääminen onnistui myös tähän kierrokseen. Tehtävän onnistuttua ratsastaja sai siirtää orin laukkaan ja laukassa ratsukko sai hakea rentoa laukkaa. Molempiin suuntiin laukattuaan päästin ratsukon itsenäiseen loppuverryttelyyn.