Dankbarkeit

VH16-021-0089
Trakehner, tamma
Ruunikko, 159cm
Syntynyt 01.02.2016 (3v, ikääntyy satunnaisesti)
Koulupainotus, Grand Prix
Omistaja ksuvi (VRL-06542) / Barricade
Kasvattaja Hoffnung Stud, Saksa

Saavutukset

KTK-II
18 + 18 + 17 + 18 = 71p.

Ominaisuuspisteet

Hevosella on 657.05 pistettä kouluratsastuksessa
Hevonen on tasolla 2
Maksimitaso 10

Luonnekuvaus

25 % täysiveriverta ja iso kasa pippurisuutta korvaamassa pientä kokoa. Siitä on Dankbarkeit tehty. Tämä tammojen tamma on maastakäsin ärsyttävä pieni maanvaiva, mutta selässä ollessaan siitä löytää maailmanvalloittajan asenteella varustetun työmyyrän. Dankbarkeit ei välitä ihmisten kanssa hengailusta, vaan haluaa hoitaa työt pois alta ja päästä taas omaan rauhaansa.

Hoitotilanteessa ei voi herpaantua hetkeksikään, tai hetken päästä löytää hampaanjäljet käsivarrestaan tai takalistostaan. Varsinkin kavioiden putsaamishetkeen Dankbarkeit tykkää lisätä jännitystä näykkimällä ahkerasti hoitajaa. Kengittäjä saa olla varuillaan, Dankbarkeit ei millään jaksaisi seisoa pitkiä aikoja jalka ylhäällä. Päätä harjatessa tamma näyttää kerta kaikkiaan iloisia ilmeitä, mutta ei suutu siitä sen enempää kuin muistakaan hoitotoimenpiteistä. Varusteiden laitto sujuu yllättävän helposti, tamma ei pullistele vyötä kiristäessä tai nyi päätään kuolaimia laittaessa.

Taluttaessa Dankbarkeit vaatii tarkkuutta ja usein narun turvan ympärille. Tamma ”säikkyy” ja loikkii herkästi ympäriinsä, ja taluttajan on oltava rohkea ja auktoriteetilla varustettu. Tarhasta hakiessa ei juuri koskaan anna helpolla kiinni, vaan useimmiten täytyy hetki juoksuttaa ennen kuin suostuu tulemaan luokse.

Kuten aiemmin mainittiin, varmaan ainoa syy Dankbarkeitin tallista löytymiselle on työmyyrän asenne. Jo alkukäynneistä lähtien tamma kulkee reippaasti itsensä kantaen. Sitä voisi melkein sanoa hetivalmis-paketiksi. Kouluradoilla kotona Dankbarkeit on parhaimmillaan. Se kulkee korvat hörössä ja häntäänsä kannatellen läpi kaiken, mitä ratsastaja vain keksii pyytää. Taitavakin tamma on, kapasiteettia riittää aivan korkeimmalle tasolle asti. En usko, että tämä hevonen kyllästyy koulukiemuroihin ikinä.

Kisoissa Dankbarkeit on aina terävänä, tuntuu mittailevan kilpakumppaneitaan. Joskus muut hevoset kiinnostavat turhankin paljon. On täysin kuun ja tähtien asennosta kiinni, antaako tamma muiden häiritä keskittymistään ja omaa suoritustaan. Tämän vuoksi monia kisoja on mennyt penkin alle, vaikka tamma todella osaava onkin.


i. Freude
evm, trak, rn, 174cm
ii. Trauer
evm, trak, rn, 163cm
iii. Leiden
evm, xx, rt, 169cm
iie. Traurigkreit
evm, trak, rn, 158cm
ie. Furcht
evm, xx, trt, 162cm
iei. Hängen
evm, xx, rn, 168cm
iee. Fobie
evm, xx, rn, 152cm
e. Danksagung
evm, trak, prt, 166cm
ei. Steinreich
evm, trak, rt, 165cm
eii. Bemittelt
evm, trak, rn, 164cm
eie. Scwerreich
evm, trak, rt, 165cm
ee. Defekt
evm, trak, rn, 165cm
eei. Mangelhaft
evm, xx, m, 172cm
eee. Dabei
evm, trak, rt, 160cm

Isä Freude on oikea kouluratojen kuningas, tähtinimi Saksassa. Tämä 174cm korkea trakehner on niittänyt elämänsä aikana lukuisia sijoituksia kansalliselta tasolta, ja nyt jäänyt ansaitulle eläkkeelle kotitallilleen. Montaa jälkeläistä ruunikko ori ei vielä ole ehtinyt saada, mutta muutamat ensimmäiset ovat olleet todella lupaavia isänsä kavionjäljissä seuraajia.

Isänisä Trauer oli niin sanottu ”one hit wonder”. Ruunikko, melko pienikokoinen (165cm) ori onnistui kerran repäisemään GP-radalta yli 94 % pisteet, mutta vain kerran. Tämä kuitenkin riitti saamaan huikean suosion kasvatuspuolella, ja Trauer vietti elämänsä ahkerasti tammojen seurassa saaden 58 jälkeläistä, joista osa loistaa kouluradoilla ja osa jatkaa siitoshevosina. Trauer kuoli vanhuuteen kotitallillaan 24-vuotiaana.

Isänemä Furcht, tummanrautias täysiveritamma, oli sulavalinjainen hevonen. 162cm korkealla tammalla oli hyvät liikkeet ja mahdollisuus vaativiinkin kouluratoihin, mutta hätäinen luonne tuli tielle. Furcht ei jaksanut keskittyä tarpeeksi suorittaakseen vaativia ratoja. Tästä syystä tamma keskittyi ennemminkin periyttämään komeita liikkeitään 8 jälkeläiselle. Furcht jouduttiin lopettamaan ankaran ähkyn seurauksena 19-vuotiaana.

Emä Danksagung, 166cm korkea punarautias tamma on varustettu huikealla rakenteella ja palkittu kantakirjassa I-palkinnolla. Danksagung ei ole kisaradoilta kunniaa saanut, näyttelykehistä kylläkin. Samalla kun muiden hevosten palkintokaapit pursuavat pokaaleja koulukisoista, on tämä tamma napsinut yhden jos toisenkin palkinnon näyttelyistä. Danksagung elää edelleen vanhuuspäiviään kotitallillaan.

Emänisä Steinreich oli komea, 165cm korkea rautias ori. KTK-I-palkinnolla palkittu Steinreich sai elämänsä aikana 15 jälkeläistä, joista 12 on palkittu isänsä jalanjäljissä I-palkinnolla. Ori kävi myös koettamassa onneaan kouluradoilla, mutta kiivas luonne ei sopinut kisaratojen hälinään. Jalostuskäytössä loistanut Steinreich lopetettiin vanhuudenvaivojen takia 23-vuotiaana.

Emänemä Defekt, 165cm korkea ruunikko tamma oli tasainen suorittaja kouluradoilla. Aivan GP-radoille asti ei tamman taidot riittäneet, mutta Vaativa A-tasolta Defekt kävi hakemassa ruusukkeen jos toisenkin. Koska tamma oli taidoiltaan hieman vaatimattomampi, ei sitä käytetty jalostuksessakaan kuin neljän varsan verran. Näistä varsoista jokainen on keskittynyt jalostukseen eikä niinkään kisaamiseen. Defekt kuoli vanhuuteen ylläpitäjänsä luona 25-vuotiaana.

Sukupuoli Syntynyt Nimi Emä Omistaja
tamma 00.00.2015 Nimi Nimi Nimi
KRJ-Cup -sijoitukset
0kpl
Näyttelytulokset
00.00.2015 - Paikka - NJ - sij - päätuomari

00.00.2015 - pk

pk